Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE MASTERSPORT
Splošni pogoji spletne trgovine Mastersport so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT). S spletno trgovino Mastersport (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje MASTERSPORT d.o.o., Perovo 30, 1241 Kamnik, matična številka: 3813681000, davčna številka: SI73013943, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Mastersport).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Mastersport, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Mastersport in kupcem. Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino (v primeru nakupa tudi kupec). Ob prijavi v sistem, ima obiskovalec možnost pridobiti uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa – Uporabniški profil oziroma pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko opravi nakup tudi kot gost, brez pridobitve uporabniškega imena in gesla.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Prosimo, da splošne pogoje pozorno preberete, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko se odločite za nakup v naši spletni trgovini. Šteje se, da ste z vsakim nakupom, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste ponujene splošne pogoje sprejeli. Splošni pogoji so kupcu na voljo tudi v elektronski obliki. Za odpiranje potrebuje Acrobat Reader. Splošne pogoje dobite TUKAJ.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Spletna trgovina Mastersport se zavezuje, da bo varovala vašo zasebnost. Podatke, ki nam jih boste zaupali bodo uporabljeni izključno za opravljanje storitev spletne trgovine (pošiljanje ponudb, računov, dostave izdelkov, trženja, promocije in ostale potrebne komunikacije). V nobenem primeru podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Posredovane osebne podatke, si lahko ogledate ali spreminjate v svojem profilu. Prav tako, lahko zahtevate njihov izbris in odjavo od prejemanje promocijskega gradiva. Za kakršno koli željeno spremembo ali sporočilo, da ne želite prejemati novic, nam pišite in sicer na naslov info@mastersport.si

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca info@mastersport.si skupaj s podatki: št. naročila, št. računa, ime in priimek kupca, naslov, številka račun ter podatke za nakazilo vračila kupnine. Vračilo vplačil vršimo na posredovan TRR kupca. V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: MASTERSPORT D.O.O., Perovo 30, 1241 Kamnik ali ga osebno prinese na prevzemno mesto prodajalca. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni po prejemu blaga. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče! Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

MENJAVA BLAGA
Kupec ima pravico, da v 8 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne odgovarja in ga želi menjati za drugo blago. Sporočilo skupaj s podatki o št. naročila, št. računa, ime in priimek kupca, naslov, podatki o izdelku za katerega želite izvesti menjavo nam lahko dostavite preko elektronske pošte info@mastersport.si ali pa na naslov sedeža podjetja. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije potrošnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije prodajalec.

STVARNA NAPAKA
Napaka je stvarna, kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla za normalno rabo se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku enega meseca od dneva, ko je bila napaka odkrita.

POSTOPEK NAKUPA
Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte po naši spletni trgovini
Mastersport. Ko najdete željen izdelek, ki ga želite naročiti, izberite barvo, velikost, količino in
kliknite »Dodaj v košarico«. Spletna trgovina omogoča tudi vpis promocijske kode, s katero si
lahko zmanjšate znesek v košarici. Vpišete svoje podatke za dostavo in plačilo, ponovno
preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup.
1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
2. korak – (poljubno) vpis promocijske kode
3. korak – izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)
4. korak – plačilo (preverba naročila, izbira plačilnega načina in potrditev oz. zaključek nakupa)

NAČINI PLAČILA
Spletna trgovina Mastersport, omogoča naslednje vrste plačila:
plačilo po povzetju: kupec izvede gotovinsko plačilo ob dostavi Pošte Slovenija. Pri plačilu
z gotovino ob prevzemu (po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte
Slovenije, ki znaša 1,05 EUR + DDV za pakete v vrednosti do 98,0 EUR. Proviziji, ki jo
plačate pošti Slovenije se lahko izognete le s plačilom po predračunu.
plačilo po predračunu: izvedete plačilo na naš transakcijski račun po ponudbi oz.
predračunu, ki vam ga pošljemo na vaš elektronski naslov. Paket odpošljemo po prejetem
plačilu.
osebni prevzem: z gotovino ali s plačilno kartico v prostorih fizične trgovine Mastersport,
Perovo 30, Kamnik.

DOSTAVA
Trenutno je v naši spletni trgovini mogoča izbira med dostavo preko Pošte Slovenija in pa
osebnim prevzemom. Dostava se obračuna skladno s spodnjo tabelo:
Prevzemno mesto/Dostava Cena z DDV
Perovo 30, Kamnik Brezplačno
Dostava naročil 5,00 EUR
V primeru plačila po povzetju, vam bomo blago na zalogi, naročeno do 14. ure, poslali na vaš naslov še isti dan. V primeru plačila po predračunu, vam bomo blago na zalogi poslali takoj po prejemu plačila. Blago, ki ni na zalogi bomo priskrbeli v 2 do 10 delovnih dneh. V primeru, da blaga ni na zalogi vas bomo o tem tudi obvestili. Naročeno blago je možno osebno prevzeti v trgovini v Kamniku na naslovu Perovo 30. V tem primeru se izognete stroškom pošiljanja in provizije. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je trenutno mogoča le na ozemlju Republike
Slovenije. Blago naročeno v soboto, nedeljo ali na državni praznik bo odposlano prvi naslednji delovni dan.

CENE
Vse cene v spletni trgovini Mastersport so v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe časovno omejena. Ob nakupu veljajo cene, ki jih uporabnik potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Cena je dejanska maloprodajna cena artiklov v naši spletni trgovini in velja le za nakupe v spletni trgovini Mastersport. Cene navedene v spletni trgovini ne vključujejo stroškov poštnine. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo. V Mastersport spletni trgovini se trudimo, da so podatki o artiklu, cene, dostavni roki ipd. kar se da najbolj ažurni in točni. Kljub temu se lahko zgodi, da ne uspemo podatkov spremeniti in pride do napake. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila je kupcu omogočeno, da odstopi od nakupa.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Spletna trgovina Mastersport se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov so je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

INTELEKTUALNA LASTNINA
Vse pravice do vseh objavljenih materialov so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

PRITOŽBE IN SPORI
Spletna trgovina Mastersport, spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@mastersport.si ali po klasični
pošti na naslov:
Mastersport d.o.o.
Perovo 30
1241 Kamnik

Spletna trgovina Mastersport, mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v kraju sedeža podjetja. Mastersport d.o.o., Perovo 30, 1241 Kamnik, kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom TUKAJ. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter+ spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.